[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: دوره 6، شماره 5 - ( 9-1383 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1383؛ دوره 6 برگشت به فهرست نسخه ها
میزان آگاهی دندانپزشکان شهر ساری از اصول گندزدایی و سترون سازی
سینا حقانی فر،* ، بیژن حیدری
چکیده:   (7801 مشاهده)
سابقه و هدف: دندانپزشکان و سایر پرسنل دندانپزشکی به علت تماس با خون و بزاق بیماران، در معرض خطر بالای انتقال عفونت قرار دارند. لذا آشنایی و آگاهی با روش های کنترل عفونت برای پرسنل دندانپزشکی امری ضروری می باشد. در میان روش های کنترل عفونت، استریلیزاسیون و گندزدایی از اجزا لازم و لاینفک به شمار می رود. این تحقیق با هدف تعیین میزان آگاهی دندانپزشکان با اصول استریلیزاسیون و گندزدایی در شهر ساری انجام شده است. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی-تحلیلی، مقطعی در بهار 1382 بر روی 62 دندانپزشک عمومی و متخصص شاغل (دارای مطب دندانپزشکی) در شهر ساری انجام گرفت. پرسشنامه ای در راستای آگاهی از اصول استریلیزاسیون و گندزدایی تهیه گردید و در اختیار دندانپزشکان قرار گرفت. از 62 دندانپزشک مورد مطالعه، 44 نفر مذکر (71%) و 18 نفر (29%) مونث بودند. در میان پاسخ دهندگان 9 نفر، دندانپزشک متخصص (14.5%) و 53 نفر دندانپزشک عمومی بوده اند (85.5%). پس از تکمیل پرسشنامه ها توسط دندانپزشکان، داده ها با استفاده از t-test و ضریب همبستگی پیرسون تجزیه و تحلیل شدند و P≤0.05 معنی دار تلقی شد. یافته ها: میانگین کلی آگاهی از اصول استریلیزاسیون و گندزدایی 11.8 امتیاز از مجموع 20 امتیاز بود همچنین میانگین آگاهی دندانپزشکان مونث (12.3) بیشتر از میانگین آگاهی دندانپزشکان مذکر (11.6) و میانگین آگاهی دندانپزشکان با سابقه کاری 5 سال یا کمتر از دندانپزشکان با سابقه تر، بیشتر بود. میانگین آگاهی در دندانپزشکان فارغ التحصیل از دانشکده های دندانپزشکی دانشگاههای مادر (تهران، شهید بهشتی، مشهد، اصفهان، شیراز) کمتر از فارغ التحصیلان سایر دانشگاه ها بود و میزان آگاهی در دندانپزشکان متخصص 15 و در دندانپزشکان عمومی 11.3 بوده است (P<0.0001). نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه و اهمیت آگاهی از اصول استریلیزاسیون پیشنهاد می گردد در طی برگزاری دوره های بازآموزی دندانپزشکی اطلاع رسانی مطلوب تری در زمینه اهمیت آگاهی و رعایت اصول استریلیزاسیون صورت گیرد.
واژه‌های کلیدی: کنترل عفونت، سترون سازی، گندزدایی، دندانپزشک، ساری
     
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/10 | انتشار: 1393/3/10


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haghani Far S, Heidari B. A survey on the knowledge of general dental practitioners about sterilization and disinfection in Sari. J Babol Univ Med Sci 2004; 6 (5) :52-55
URL: http://jbums.org/article-1-2728-fa.html

حقانی فر، سینا، حیدری بیژن. میزان آگاهی دندانپزشکان شهر ساری از اصول گندزدایی و سترون سازی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1383; 6 (5) :52-55

URL: http://jbums.org/article-1-2728-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 5 - ( 9-1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4645