[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
ملاحظات اخلاقی::
فرآیند بررسی مقالات::
نمایه ها::
انواع مقالات::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
Journal DOI

AWT IMAGE

..
Copyright Policy
Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0
 
..
:: دوره 10، شماره 3 - ( 5-1387 ) ::
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1387؛ دوره 10 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیرحضور تیم احیاء ورزیده بر نتایج احیاء قلبی - ریوی
لیلی بریم نژاد* ، مرجان رسولی، ، علیرضا نیکبخت نصرآبادی، ، هادی محمدی، ، لیلا خیراتی
چکیده:   (7536 مشاهده)
سابقه و هدف: نتایج مطالعات متعدد نشان داده اند که بیمارستانهایی که تیمهای تعلیم دیده و ورزیده دارند میزان موفقیت عملیات احیا و ترخیص از بیمارستان افزایش می یابد. با توجه به اینکه در هیچیک از تحقیقات انجام شده درکشور اثر بخشی وجود تیم اختصاصی CPR در بخش بررسی نشده بود، این پژوهش با هدف تعیین تأثیر حضور تیم ورزیده احیا بر نتایج احیا قلبی - ریوی در بیمارستان امام خمینی دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه بصورت کارآزمایی بالینی بر روی 87 بیمار بعنوان شاهد و 53 نفر بعنوان گروه مداخله انجام گرفت. در گروه شاهد بعداز اعلام کد CPR، رزیدنت مسئول، اینترن و یکی از پرستاران بخش بر بالین بیمار حاضر می شدند (وضعیت روتین)، در حالیکه در گروه مداخله تیم احیاء ورزیده شامل 2 پرستار تعلیم دیده و رزیدنت طب اورژانس بر بالین بیمار حاضر می شدند. چک لیست کنترل عملکرد تیم احیا بر اساس چک لیست پیشنهادی انجمن قلب آمریکا تهیه شد. متغیرهای فیزیولوژیک و وضعیت بیمار از پرونده استخراج گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روشهای آماری پارامتری و غیر پارامتری استفاده گردید و 05/0>p به عنوان سطح معنی داری تلقی گردید.
یافته ها: میانگین سنی بیماران احیاء شده در گروه شاهد 6/19±1/58 سال بود که در مقایسه با گروه دوم (2/19±4/59) تفاوت معنی داری نداشت. متغیرهای فیزیولوژیک بیماران قبل از بروز ایست قلبی نیز در دو گروه بیماران تفاوت معنی داری نداشتند. با وجود اینکه احیاء موفقیت آمیز در مردان بیشتر بود، اما این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. 4/18% موارد گروه شاهد احیاء موفق داشتند که این میزان در گروه مداخله به 30% افزایش یافته بود (01/0>p). همچنین میانگین ساعت زندگی بعداز احیاء نیز از 28 ساعت در گروه شاهد به 4/88 ساعت در گروه مداخله رسید (001/0>p)
نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از تیم اختصاصی تعلیم دیده و ورزیده برای عملیات احیاء بطور چشمگیری برآیند احیا را بهبود می بخشد. لذا با تشکیل تیمهای اختصاصی برای عملیات احیاء در بیمارستانها وآموزش ویژه به منظور ارتقاء سطح علمی و آشنایی با جدیدترین پروتکلهای مربوطه می تواند منجر به کاهش میزان بروز مرگ و میر گردد.
واژه‌های کلیدی: تیم احیاء، احیا قلبی - ریوی، بیمارستان
متن کامل [PDF 344 kb]   (2776 دریافت)    
نوع مطالعه: تحلیلی | موضوع مقاله: بیوشیمی
پذیرش: 1393/3/13 | انتشار: 1393/3/13


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Borimnejad L, Rasouli, M, Nikbakht Nasrabadi, A, Mohammadi, H, Kheirati L. EFFECT OF TRAINED CARDIOPULMONARY RESUSCITATION TEAM ON THE OUTCOMES OF CARDIOPULMONARY RESUSCITATION. J Babol Univ Med Sci 2008; 10 (3) :55-61
URL: http://jbums.org/article-1-2472-fa.html

بریم نژاد لیلی، رسولی، مرجان، نیکبخت نصرآبادی، علیرضا، محمدی، هادی، خیراتی لیلا. تأثیرحضور تیم احیاء ورزیده بر نتایج احیاء قلبی - ریوی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل. 1387; 10 (3) :55-61

URL: http://jbums.org/article-1-2472-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 3 - ( 5-1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل Journal of Babol University of Medical Sciences

The Journal of Babol University of Medical Sciences is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 43 queries by YEKTAWEB 4645