سابقه معاینات چشم پزشکی در جمعیت شهر تهران - پایش
یکشنبه 30 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 5، شماره 4 - ( پاییز 1385 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hashemi H., Fotouhi A., Mohammad K.. Clinical eye visits in Tehran: a population-based study. Payesh 2006; 5 (4)
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-726-fa.html
حسن هاشمی ، اکبر فتوحی ، کاظم محمد . سابقه معاینات چشم پزشکی در جمعیت شهر تهران. پایش. 1385; 5 (4)

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-726-fa.html


چکیده:   (5088 مشاهده)
این مطالعه با هدف بررسی سابقه معاینه چشم‌پزشکی در جمعیت تهران به عنوان معیاری برای میزان بهره گیری از خدمات چشم‌ پزشکی موجود و بعضی از عوامل مؤثر بر آن طراحی و اجرا گردید.
برای انجام مطالعه با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای تصادفی، 6497 نمونه از جمعیت شهر تهران انتخاب شده و با مراجعه به در منازل، نمونه‌ها جهت انجام معاینات کامل چشم پزشکی و مصاحبه، به کلینیکی در تهران دعوت شدند. تمامی شرکت‌کنندگان در مطالعه، تحت معاینات کامل چشم پزشکی و مصاحبه قرار گرفتند. در مصاحبه، علاوه بر مشخصات جمعیتی، سوابق پزشکی و چشم پزشکی، سابقه معاینه چشم ‌پزشکی و زمان آخرین معاینه آنها سؤال شد.
از میان نمونه‌های انتخاب شده، 4565 نفر در مطالعه شرکت کرده (میزان پاسخ برابر با 3/70 درصد) و تحت معاینه و مصاحبه قرار گرفتند. 7/34 درصد افراد هرگز توسط چشم پزشک یا اپتومتر معاینه نشده‌ بودند و 2/43 درصد طی پنج سال اخیر، سابقه معاینه چشم‌‌پزشکی نداشتند. تحلیل رگرسیون لجستیک چند متغیره نشان داد که مردان (30/1=OR)، جوان‌ترها (98/0=OR برای هر سال افزایش سن) و افراد با تحصیلات کمتر (93/0=OR برای هر سال افزایش سنوات تحصیلی)، بیشتر از سایرین سابقه عدم معاینه چشم‌پزشکی را ذکر کرده بودند. همچنین شرکت کنندگان با اختلال بینایی، سابقه عدم معاینه پزشکی کمتری داشتند (41/0=OR).
با عنایت به نتایج به دست آمده می‌توان ملاحظه نمود که نسبت قابل توجهی از جامعه تحت مطالعه، از خدمات مراقبت چشم بهره نگرفته‌اند. به طوری که در گروه‌های در معرض خطر و نیازمند به معاینه نیز، نسبت بالایی سابقه معاینه چشم‌ پزشکی نداشته‌اند. همچنین مطالعه حاضر گروه‌های با بهره‌مندی کمتر را مشخص کرد و نشان داد که نسبت بالایی از افراد دچار اختلال بینایی و نیازمند به خدمات چشم‌پزشکی، بهره لازم را از این خدمات نمی‌برند.
متن کامل [PDF 190 kb]   (2086 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1385/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق