پیام خود را بنویسید
جلد 2، شماره 2 - ( فصلنامه بیماریهای پستان 1388 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 32-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of concordance of mammography and ultrasonography reports with histopathology reports in benign and malignant breast diseases. ijbd 2009; 2 (2) :27-32
URL: http://ijbd.ir/article-1-83-fa.html
حقیقت خواه حمیدرضا، شفیعی محمد، خیام زاده مریم، مولایی گورچین قلعه حجت، اکبری *محمداسماعیل. بررسی میزان مطابقت گزارش‌های ماموگرافی و سونوگرافی با گزارش پاتولوژی در بیماری‌های بدخیم و خوش‌خیم پستان. بیماری‌های پستان ایران. 1388; 2 (2) :27-32

URL: http://ijbd.ir/article-1-83-fa.html


1- بیمارستان شهدای تجریش، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
2- مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
3- مرکز تحقیقات سرطان، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، info@crc.ir
چکیده:   (25449 مشاهده)

  مقدمه : سرطان پستان شایع ‌ ترین سرطان در زنان و پنجمین علت مرگ ناشی از سرطان در زنان ایرانی است . میزان بروز سالیانه بیش از 7770 نفر می‌باشد . استفاد ه وسیع از ماموگرافی و سونوگرافی توانسته است با تشخیص زودرس سرطان پستان سبب افزایش بقاء بیماران شود . میزان حساسیت و ویژگی ماموگرافی و سونوگرافی در منابع و مطالعات مختلف متفاوت است . لذا ، بر آن شدیم تا میزان مطابقت گزارش‌ها ی سونوگرافی و ماموگرافی را با نتیجه پاتولوژی در بیماران مبتلا به بیماری‌های خوش‌خیم و بدخیم پستان ارزیابی کنیم .

  روش بررسی : در این مطالعه 255 نفر زن مبتلا به توده پستان که در فاصله سال‌های 1384 تا 1388 به کلینیک بیماری‌های پستان مراجعه کردند، تحت بررسی قرار گرفتند . نتایج شرح حال و معاینه بالینی ، گزارش ماموگرافی و یا سونوگرافی و نتیجه پاتولوژی ثبت شد . نتایج به‌دست آمده در ماموگرافی و سونوگرافی با نتایج پاتولوژی (به عنوان استاندارد طلایی) مقایسه شد.

  یافته‌ها : در این مطالعه مبتنی بر شواهد، حساسیت ماموگرافی 73% و ویژگی آن 3/55% و میزان منفی کاذب ان 27/17% بود . حساسیت سونوگرافی 69% و ویژگی آن 7/50% و منفی کاذب آن 68/17% بود . همچنین حساسیت سونوگرافی در تشخیص سرطان پستان ارتباط معنی ‌ داری با سن بیماران، سابقه شیردهی و بارداری داشت .

نتیجه‌گیری: با توجه به اهمیت ماموگرافی و سونوگرافی و بالا بودن درصد موارد منفی کاذب آن توصیه می‌شود برای استاندارد کردن و ارتقاء کیفیت این دو روش تشخیصی اقدام شود و قضاوت بالینی جراح براساس شرح حال و معاینه بالینی صحیح در کنار این روش‌های تشخیصی، اساس تشخیص و درمان بیماری‌های پستان قرار گیرد .
متن کامل [PDF 238 kb]   (8515 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بیماریهای پستان
دریافت: 1389/12/8 | انتشار: 1388/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

تمامی حقوق نرم‌افزاری اين وب سایت متعلق به مجله علمی بیماری‌های پستان ایران می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Iranian Journal of Breast Diseases

Designed & Developed by: Yektaweb