دوره 5، شماره 17 - ( 12-1393 )                   جلد 5 شماره 17 صفحات 34-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nikzad A, Salehi S Y, Bahrami A, Arabian D, Ghafari M D, Masumian M R. Comparison of fermentation time effect on phenazine 1-carboxylic acid (PCA) anti-corrosion antibacterial activity extracted from Pseudomonas aeruginosa MUT3 strain against steel corrosive bacteria. NCMBJ 2015; 5 (17) :27-34
URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-375-fa.html
نیکزاد ابوذر، صالحی سید یونس، بهرامی علی، عربیان داریوش، غفاری محمد داوود، معصومیان محمد رضا. مقایسه تاثیر سن کشت بر فعالیت ضد باکتریایی فنازین 1-کربوکسیلیک اسید استخراج شده از سویه سودوموناس آئروجینوزاMUT 3 بر علیه باکتری های خورنده فولاد. مجله تازه هاي بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي. 1393; 5 (17) :27-34

URL: http://ncmbjpiau.ir/article-1-375-fa.html


دانشگاه صنعتی مالک اشتر ، Abuzar.nikzad@yahoo.com
چکیده:   (10273 مشاهده)
 سابقه و هدف: از مخرب ترین نوع خوردگی، خوردگی زیستی می باشد که حدود 40-20 درصد خسارات ناشی از خوردگی را در پی دارد. از روش های مقابله با خوردگی زیستی تولید محصولات متابولیکی از باکتری ها که خود نقش ضد باکتریایی دارند و مانع از رشد و تکثیر باکتری های خورنده و خزه ها و جلبک های دریایی در سطوح فلزات می شوند می توان نام برد.
مواد و روش ها:
با توجه به اهمیت موضوع در این پژوهش یک ترکیب زیستی ضد باکتری تولید شد که اثر کشندگی آن روی باکتری های خورنده فولاد که از تأسیسات دریایی جداسازی شده بود مورد بررسی قرار گرفت. پس از شناسایی مشخص شد که ترکیب زیستی تولید شده فنازین 1- کربوکسیلیک اسید می باشد. تولید آنتی باکتریال فنازین 1-کربوکسیلیک اسید (PCA) از باکتری سودوموناس آئروجینوزا 3MUT در هفت روز به صورت ناپیوسته بررسی شد.
یافته ها: آنچه آزمایشات نشان داد بیشترین میزان تولید وزنی عصاره ضد میکروبی مربوط به روز ششم با تولیدی برابر g/l313/0 بود اما با تست فعالیت آنتی باکتریال مشاهده شد هاله عدم رشد و منطقه بازدارندگی در روز چهارم نسبت به روزهای دیگر بزرگتر بوده و آنالیزکروماتوگرافی مایع با فشار بالا (HPLC) نشان دهنده خلوص بیشتر PCA در این روز می باشد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده می توان اثرضد باکتریایی آنتی باکتریال تولیدی را پس از چهار روز کشت بیشتر از روزهای دیگر قلمداد کرد و درپژوهش های آینده بر روی فرمولاسیون این ماده زیستی در رنگ های دریایی به کار برد.
متن کامل [PDF 1125 kb]   (2129 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: بیوشیمی
دریافت: 1392/6/12 | پذیرش: 1393/2/14 | انتشار: 1393/12/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله تازه های بیوتکنولوژی سلولی - مولکولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | New Cellular and Molecular Biotechnology Journal

Designed & Developed by : Yektaweb