logo
دوره 9، شماره 1 - ( 1398 )                   جلد 9 شماره 1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eshraghi Z, Namvar H. The Mediating role of Resilience in the Relationship between Self-esteem and Self-compassion with Psychological Well-being of Military Persons. J Police Med 2020; 9 (1)
URL: http://jpmed.ir/article-1-815-fa.html
اشراقی زینب، نامور هومن. نقش میانجی تاب‌آوری در ارتباط بین شفقت خود و عزت نفس با بهزیستی روان‌شناختی افراد نظامی. نشریه طب انتظامی. 1398; 9 (1)

URL: http://jpmed.ir/article-1-815-fa.html


1- گروه روان‌شناسی عمومی، دانشکده علوم انسانی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه روان‌شناسی، دانشکده علوم انسانی، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران ، hooman.namvar@gmail.com
چکیده:   (3499 مشاهده)

اهداف: سلامت روان افراد نظامی و متغیرهای زمینه‌ساز آن اهمیت زیادی برای نیروهای مسلح و جامعه دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه شفقت خود و عزت نفس با میانجی‌گری تاب‌آوری بر بهزیستی روان‌شناختی افراد نظامی، در قالب یک مدل علی انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: این پژوهش توصیفی- همبستگی در دی‌ماه سال ۱۳۹۷ بر روی کلیه افراد ساکن در یک شهرک نظامی در تهران با حجم نمونه ۲۰۰ نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انجام شد. ابزار گردآوریی داده‌ها، پرسش‌نامه‌های بهزیستی روانشناختی، شفقت به خود، عزت نفس روزنبرگ و تاب‌آوری بود. مدل فرضی پژوهش از طریق روش تحلیل مسیر و با استفاده از نرم‌افزار Lisrel ۸.۵۴ مورد تحلیل قرار گرفت. در این پژوهش، بهزیستی روان‌شناختی به عنوان متغیر وابسته، تاب‌آوری متغیر میانجی و متغیرهای شفقت به خود و عزت نفس به عنوان متغیرهای مستقل بودند.

یافته‌ها: نتایج نهایی بیانگر معناداربودن تأثیر متغیرهای مستقل بر متغیر وابسته در هر مسیر و با اطمینان ۹۵% بود. همچنین شاخص‌های نیکویی برازش RMSEA، GFI، AGFI، IFI، RFI حاکی از برازندگی مطلوب مدل پیشنهادی و تطابق آن با داده‌های تجربی بود.

نتیجه‌گیری: متغیرهای شفقت خود و عزت نفس، هم به‌صورت مستقیم و هم از طریق تقویت تاب‌آوری می‌توانند نقش به‌سزایی در سطح بهزیستی روانی افراد نظامی داشته باشند. نقش شفقت خود در افزایش تاب‌آوری و بهزیستی روان‌شناختی، بیشتر از عزت نفس است.

متن کامل [PDF 987 kb]   (895 دریافت)    
نوع مقاله: پژوهشی اصيل | موضوع مقاله: روان‌شناسی انتظامی
دریافت: 1398/3/28 | پذیرش: 1398/8/20 | انتشار: 1398/10/10

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.