جلد 7 - شماره سال ۱۳۹۶                   ‫جلد (7): 34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Pasha R, Golshekoh F. Effect of Emotional Intelligence Training on Aggression and Social Adjustment on Students with Behavioral and Emotional Disorders. MEJDS 2017; 7 :34-34
URL: http://jdisabilstud.org/article-1-711-fa.html
پاشا رضا، گل شکوه فرزانه. تأثیر آموزش هوش هیجانی بر پرخاشگری و سازگاری اجتماعی‌، عاطفی دانش‌آموزان دارای اختلالات هیجانی و رفتاری. مجله مطالعات ناتوانی. 1396; 7 () :34-34

URL: http://jdisabilstud.org/article-1-711-fa.html


1- واحد اهواز،دانشگاه آزاد اسلامی
2- واحد اندیمشک،دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده:   (6763 مشاهده)

 
چکیده
زمینه و هدف: هوش هیجانی مجموعه‌ای از قابلیت‌های غیرشناختی است که توانایی فرد را در سازگاری با مقتضیات محیطی و فشارهای حاصله افزایش می‌دهد، لذا هدف اصلی پژوهش حاضر، تأثیر آموزش هوش هیجانی بر سازگاری و پرخاشگری دانش‌آموزان پسر با اختلالات هیجانی و رفتاری شهرستان دزفول بود.
روش‌بررسی: پژوهش از نوع شبه‌آزمایشی با طرح پیش‌آزمون، پس‌آزمون با گروه کنترل بود. جامعهٔ آماری پژوهش شامل تمامی دانش‌آموزان پسر بین سنین ۱۱ تا ۱۴ ساله بود که به مرکز درمانی شفای دزفول مراجعه کرده بودند. از بین آن‌ها تعداد ۳۲ نفر (۱۶ نفر گروه کنترل و ۱۶ نفر گروه آزمایش) به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه‌های مقیاس سازگاری دانش‌آموزان دبیرستانی، و آزمون پرخاشگری استفاده شد. ابتدا از هر دو گروه پیش‌آزمون گرفته شد سپس گروه آزمایش به‌مدت ۱۶ جلسهٔ ۹۰‌دقیقه‌ای تحت آموزش قرار گرفتند.
یافته‌ها: داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آماری تحلیل کواریانس چندمتغیره و یک‌متغیره تجزیه‌و‌تحلیل شدند. نتایج نشان داد که آموزش هوش هیجانی باعث افزایش سازگاری (۰٫۰۰۱ نتیجه‌گیری: با استفاده از آموزش هوش هیجانی به دانش‌آموزانی که دارای اختلال هیجانی، رفتاری هستند می‌توان سازگاری آن‌ها را افزایش، پرخاشگری آن‌ها را کاهش داد و در نهایت موجب افزایش کیفیت زندگی آن‌ها در تعامل با خانواده و اجتماع شد. در واقع این پژوهش هماهنگ با پژوهش‌هایی است که نشان می‌دهد، هوش هیجانی عاملی تأثیر‌گذار و تعیین‌کننده در موقعیت‌های زندگی واقعی مانند موفقیت در مدرسه و تحصیل، موفقیت در شغل و روابط بین شخصی است.
 

متن کامل [PDF 479 kb]   (6430 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی اصیل | موضوع مقاله: روانشناسی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مطالعات ناتوانی (علمی- پژوهشی) می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Middle Eastern Journal of Disability Studies

Designed & Developed by : Yektaweb